Gambar B&P

Gambar B&P

mengenai kami

"Belacan dan Paku" ialah lakonan dua kawan rapat yang suka bercakap dalam bahasa malaysia.. Kedua-dua wataknya berasal dari USA dan tinggal di Sarawak/Sabah selama setahun lebih.. Belacan & Paku sungguh minat segalanya yang berkaitan dengan Malaysia... MALAYSIA BOLEH!

Saturday, November 13, 2010

B&P datang malaysia 5hb january 2011!!

Kami pulang USA(negara asal) pada hujung tahun 2009 dari malaysia. sejak masa tu sampai sekarang kami sangat ingin balik malaysia. kami ada meluangkan masa untuk datang lagi! january 5th akan datang kami sampai!
Kami menghargai sokongan korang! Kami menanti2kan berjumpa sama korang semua di mana pun korang berada. Kami tak sabar lah sudah ni, haha.
Kami amat teruga kerana mampu datang ke tempat yg BEGITU BEST di mana kami telah ada kawan2 rapat.
ONE MALAYSIA

-Belacan & Paku

51 comments:

  1. ".bila.xsaN.menulis." has a point. Maybe you guys should come up with an itinerary or something. By the looks of it, you guys may just be torn apart into little pieces as so many would want a piece of you. LOL!

    Good luck Bros. Selamat!

    ReplyDelete
  2. nak dtg malaysia kat mna..harap2 kmu dtg ke sabah..ekeke

    ReplyDelete
  3. kamu datang lah west malaysia,kuala lumpur okies.. welcome home n safe journey =)

    ReplyDelete
  4. datang Sarawak lagi! hehe....kenangan bah ;)

    ReplyDelete
  5. datang lah ke Kampung Chubadak ! bestt HAHA

    ReplyDelete
  6. come to pulau pinang.a lot of beautiful place waiting for you guys

    ReplyDelete
  7. datang sabah lagi..:)
    dan buat show makan belacan dan paku pakis secara live..baru best (^_^)V

    ReplyDelete
  8. Dah follow your blog.
    Jomlah follow blog saya pulak.
    Jom tinggal Kuala Lumpur pula.

    ReplyDelete
  9. Hi belacan N Paku....nanti try nyanyi ni lagu k.....Lagu ni famous di negeri Sabah...http://www.youtube.com/watch?v=obqb1zRbJlw

    ReplyDelete
  10. wat'sup belacan dan Paku...saya pon ada relative mat salleh yang duduk di Texas..it's My Uncle Mat salleh...dia juga fasih berbahasa Melayu...hahahah..you guys remind me to my uncle...^^'

    ReplyDelete
  11. paku dan belacan.
    sebenarnya saya minat kamu berdua sebab saya kagum dengan kebolehan dan usaha kamu berdua bersusah payah mempelajari bahasa melayu/malaysia.saya berbangga kerana bangsa asing menghargai dan mahir bahasa malaysia,selamat datang ke negara malaysia yang aman makmur,

    saya harap kamu terus menghargai dan menghormati adat budaya kami,harapan saya supaya kamu berdua terus maju...

    ReplyDelete
  12. heh pergi kl la belacan and paku,na jumpe sgt funny la korung ni

    ReplyDelete
  13. saya nak jemput belacan dan paku ke kampung sya di rumah panjang, sungai passin sibu di sarawak. saya akan balik kampung pada 24/12/2010 hingga 4/1 2011. akan sambut tahun baru di rumah panjang.

    ReplyDelete
  14. Hey BnP, plain_83 here...safe journey to M'sia this January ya...take care guys =D

    ReplyDelete
  15. Dear Paku & Belacan,

    Since you are very committed and contribute a lot of efforts to encourage our Malaysian to speak English well, let me teach you how to use proper bahasa Melayu especially in writing. First step compare your post with mine.

    ------------------------------------------------------
    B&P datang malaysia 5hb january 2011!!

    Kami pulang USA(negara asal) pada hujung tahun 2009 dari malaysia. sejak masa tu sampai sekarang kami sangat ingin balik malaysia. kami ada meluangkan masa untuk datang lagi! january 5th akan datang kami sampai!
    Kami menghargai sokongan korang! Kami menanti2kan berjumpa sama korang semua di mana pun korang berada. Kami tak sabar lah sudah ni, haha.
    Kami amat teruga kerana mampu datang ke tempat yg BEGITU BEST di mana kami telah ada kawan2 rapat.
    ONE MALAYSIA

    -----------------------------------------------------
    B&P akan berkunjung ke Malaysia 5 Januari 2011

    Sekembalinya kami ke negara asal lewat tahun lepas, perasaan kami meruntun-runtun untuk kembali semula ke Malaysia. Justeru, menjelang 5 Januari akan datang kamai akan meluangkan masa bertemu rakan-rakan kami di Malaysia. Sesungguhnya kami amat menghargai semua sokongan anda. Oleh itu, nantikan kedatangan kami ke Malaysia iaitu sebuah negara yang sangat mengujakan dan menyeronokan.
    1Malaysia..

    p/s English saya juga tidak berapa bagus. in a meantime you teach us and we teach you as well. Bolehkan??

    ReplyDelete
  16. jangan tak belajar dengan En rakis TU BP, dia tue salah seorang writer di majalah jutawan malaysia.
    hihi..

    bila datang ke sabah jangan lupa singgah ke simpang mengayau The tip of borneo. saya tahu kamu mesti suka tempat ini dan juga pantai kelambu. ;)

    ReplyDelete
  17. Selamat kembali ke Malaysia..Saya amat meminati anda berdua..Saya mengikuti perkembangan anda setakat ini

    ReplyDelete
  18. yeay~!
    paku dan belacan datang 5th January untuk celebrate birthday saya! hehehe. =)

    ReplyDelete
  19. Belacan & Paku,
    bila datang ke Semenanjung Malaysia jemputlah ke Negeri Perlis.

    http://borinkborink.blogspot.com/2009/07/my-hometown.html


    regard,
    http://borinkborink.blogspot.com/

    ReplyDelete
  20. yeay...Paku dan Belacan akan ke malaysia lagi. tak kisah la dimana pun P&B akan tinggal, yang penting orang Malaysia akan sambut kedatangan P&B dengan hati yang terbuka :)

    ReplyDelete
  21. Datang ke sabah ba....... ;) saya suka belacan dan paku sebab kamu lucu dan best! boleh paku nyanyi lagu 'Madu' lagi? x) Good Luck!

    ReplyDelete
  22. B&P!! kamu datang malaysia dimana saja kamu pigi nanti? kasitau la.. nanti boleh jumpa kamu. nanti boleh bawak kamu dua cakap sabah. pandai kamu ya cakap sabah.

    ReplyDelete
  23. hai Paku & Belacan..
    Saya sangat kagum kerana anda begitu fasih berbahasa melayu/malaysia..
    selamat datang ke malaysia.. malaysia boleh!!!!

    ReplyDelete
  24. belacan dan paku :: ahahahaha . sepa tengok video kamu mesti ketawa gila la . anyway saya dari sabah :) saya suka watak kamu dua cool jak dalam video . kalau datang malaysia jangan lupa datang sabah . pastu jangan lupa inform . mana tau boleh lepak 2 , 3 minit hehehe . keep it up dude .. habis bha saya , habis xD

    ReplyDelete
  25. hahaha you guyssssss sangat comel ! sangat fasih berbahasa Melayu.goodjob guys !

    ReplyDelete
  26. B&P nanti bagi tahu kami tempat tempat yang kamu akan pergi bila kamu sampai ke Malaysia

    ReplyDelete
  27. Belacan dan Paku!
    So exited nak jumpa korang.
    Datang la Cyberjaya! tak jauh from KLIA :D

    ReplyDelete
  28. suka laa Belacan and Paku..tp, nape Belacan and Paku ehh ??

    ReplyDelete
  29. Tadi saya tengok Si Belacan berjalan bersama seorang yang manis di Berjaya Times Square. Saya hampir tidak percaya itu beliau tetapi itu memang Si Belacan! Haha

    ReplyDelete
  30. my brothass~ XD

    kalau singgah TAWAU, announce la bro, di facebook kamu, atau di blog kamu ni.. so boleh jugak kami org TAWAU look forward to it, atau mana tau boleh jumpa, B&P + fans.. yeah~

    ReplyDelete
  31. belacan paku. its teruja. not teruga :)
    gilaa fanatik dengan korang ^^

    ReplyDelete
  32. usha video korang dekat utube. Gila kelakar laa XD Jangan lupa turun JB ye kalau datang malaysia ^^

    ReplyDelete
  33. belacan n paku pas ni try makan tempoyak lak yeee..hehhe

    ReplyDelete
  34. Paku, muka kamu nampak seiras macam pelakon Ben dan Casey Affleck

    ReplyDelete
  35. guys.... datang la ke kelantan.... kat sini banyak makananan yang best terutama budu yang sememangnye popular kat sini... korang blajar lodhat kelante....

    ReplyDelete
  36. B&P,
    Kalau berkesempatan ke Penang, jemput lah tinggal di homestay kami. Sebagai penghargaan jasa baik saudara memperkayakan Bahasa Ibunda kami, kami akan bagi diskaun kaw-kaw punya!Datang tau...www.safrahomestay.blogspot.com

    ReplyDelete
  37. You too are always welcomed !!!

    ReplyDelete
  38. Belacan & Paku selamat kembali ke Malaysia..kami merindui anda berdua..
    Tadi tengok Belacan dan isteri di program MHI TV3..so sweet! :)
    Boleh saya tau..anda berdua ada program ape di Malaysia?

    ReplyDelete
  39. dtng ke PULAU LANGKAWI pla...............mai tengok ORIENTAL VILLAGE

    ReplyDelete
  40. mari2 ke malaysia~
    pelbagai tempat yang menarik ;)

    ReplyDelete
  41. Dear brader Belacan&Paku:
    (this is what i posted on your Facebook profile)
    saye baru tonton Belacan&Paku di Tv9, dan saye kecewa langsung dengan talk show FBI. kesian Belacan&Paku. diorang datang jauh2 dari US, tapi muncul untuk 30minit je (yang sangat membosankan, bukan sebab Belacan&Paku tu sendiri, tapi the show itself). peranan FBI sebagai host pulak langsung tak menjadi. tak lucu, tak seronok, dan saye langsung tak terhibur. rase macam semuenye serbe tak kene: senorita (ntah ape2), terkono den (lagi ntah ape2). saye jangkekan satu show yang hebat, tapi tidak. sebaliknye, saye rase kesian dengan Belacan&Paku. saye harap Belacan&Paku tidak kecewa dengan Malaysia. terus hiburkan kami dengan video2 lucu korang di masa depan :)

    ReplyDelete
  42. kalau paku n belacan nak belajar bahasa sarawak. sila ke blog saya
    www.ekinn-lovafiyas.blogspot.com

    ReplyDelete
  43. Belacan & paku bila korang nak jual T-Shirt belacan dan paku? cantik lah kartun tu! sapa yang lukis oi?

    ReplyDelete
  44. Salam dari jakarta selatan...
    anda juga bisa kunjungi jasa pengamanan atau juga penginapan di jakarta makasih..

    ReplyDelete